Back To Top

Binnenkijken bij Fotovintage

Benieuwd hoe het achter de schermen gaat bij Fotovintage? Elke maand laat ik zien wat ik die maand gedaan heb.

Februari 2017

De eerste opdracht deze maand was het opnieuw bekleden van 2 stoelen en een hocker van het merk Montis.
De klanten hebben deze stoelen 10 jaar geleden via Marktplaats gekocht en toen was de bekleding al iets beschadigd.
Nu was de stof ook nog smoezelig geworden en nog verder stuk gegaan dus was het tijd voor een nieuwe bekleding.De oorspronkelijke bekleding was licht geel. Aan het begint twijfelde de klant tussen blauw en grijs maar omdat het toch niet zo mooi bij hun nieuwe bank en de kobalt blauwe eetkamerstoelen stond hebben ze uiteindelijk toch gekozen voor oker geel.
Het is een sprekendere kleur dan de originele bekleding. Een beetje lente in huis.

De klant wilde graag een grof geweven stof en daarom was het lastig om de stof strak te krijgen. Met een soepelere, iets rekbare stof was dat beter gegaan.
Als ik nog een keer een opdracht krijg voor dit soort stoelen dan doe ik het alleen met een stof die beter bij het model stoel past.
Sommige meubels zien er niet uit aan de binnenkant. Maar bij Montis is dat wel anders. Zelfs aan de binnenkant is alles mooi afgewerkt en staat er zelfs Montis in het schuim gestanst.De volgende opdracht was het aanpassen van de vulling van 2 andere Montis stoelen.
Deze stoelen heb ik eind vorig jaar al hier gehad voor het vervangen van de vulling. De bekleding was nog helemaal prima maar het schuim aan de binnenkant was helemaal verpulverd. Het was veranderd in een vettige poeder.
Ik heb de binnenhoes toen vervangen voor een hoes van fiberfill omdat dit iets dikker is dan het schuim van 3mm dat er oorspronkelijk in zat.

Omdat de opdracht in eerste instantie was om de vulling te vervangen heb ik de stoel gemaakt zoals het oorspronkelijk was.
Het schuim van de zitting was nog prima dus daar heb ik toen niets aan veranderd. Ik kreeg een mail van de klant dat ze toch niet helemaal tevreden waren omdat ze de buizen van de stoel voelden. Ik heb de stoelen terug laten komen om het aan te passen onder garantie.Toen de stoelen gebracht werden bleek pas dat de opdracht eigenlijk was om de stoelen hetzelfde te maken als de 2 soortgelijke stoelen die de klant ook heeft.
Deze vinden ze veel lekkerder zitten maar deze zijn 10 jaar later uit de fabriek gekomen en blijkbaar is de vulling door de jaren heen aangepast.
Lastig om dit uit te voeren want ik heb de andere stoel er niet bij.

Ik heb de binnenhoes aangepast door er schuim van 5mm dik in te lijmen en heb het schuim van de zitting verhoogd met 2cm. Nu hebben de stoelen meer body en voel je de buizen niet meer. Maar of ze hetzelfde zitten als de nieuwere Montis stoelen? Ik heb geen idee. Ik vind ze wel lekker zitten dus hou ik maar aan als criterium. Ze staan weer ingepakt om te worden opgehaald.De laatste opdracht van deze maand was het maken van een losse hoes voor een 3-zits Riviera Maison bank en de hoezen voor 2 grote zitkussens voor deze bank.
Ik heb de bank hier zelf niet dus best een gekke gewaarwording dat ik een hoes meegeef zonder dat ik zelf heb kunnen kijken of alles goed is.
Ik had de oude hoes als patroon en door elke 10cm van de hoes te merken kon ik de hoes precies namaken.De bank was crème en de klant heeft nu een donkergrijs, zwart gemeleerde stof uitgekozen.Ook benieuwd naar andere maanden? Klik hier voor vorige maand.

 

sample-banner sample-banner MEERDERE ITEMS KOPEN
sample-banner sample-banner EIGEN ONTWERP
sample-banner sample-banner GRATIS VERZENDING
sample-banner sample-banner CADEAUBON