Back To Top

Binnenkijken bij Fotovintage

Benieuwd hoe het achter de schermen gaat bij Fotovintage? Elke maand laat ik zien wat ik die maand gedaan heb.

Januari 2017

De eerste week van januari was het voor de kinderen nog kerstvakantie. Wij hebben die week gebruikt om een kantoor aan huis in te richten. Het was een week van muren en kozijnen schilderen en laminaat leggen. Nu kan ik rustig zitten als in aan mijn site werk, en snijplannen, prijsopgaven en facturen maak.
Daarna had ik een opdracht voor het uitvaartcentrum waarvoor ik ook al 46 eetkamer stoelen heb bekleed. Ze hebben daar een ruimte met 4 familiekamers waar nabestaanden 24 uur per dag naar toe kunnen. Naast de 4 kamers is er ook een gemeenschappelijke ruimte waar ze kunnen zitten.
Een intereurontwerpster had voor in die ruimte een bruine tweezitsbank gepland maar door de schuine muren stond dit niet mooi. De bank is naar één van de familiekamers verhuisd waar het wel heel goed tot zijn recht komt.


 

Voor de hoek met de schuine muren heeft de eigenaresse op maat een bank laten maken. Ze vroeg mij hiervoor de kussens te bekleden. Om het geheel een chiquere uitstraling te geven heb ik eerst hoezen gemaakt met doorgestikte sierstiksels. De rugleuningen waren lastig omdat ze van onderaan 10 cm dik naar bovenaan 3 cm dik en dan ook nog in verstek liepen. Maar het is gelukt en het is heel mooi geworden.


De volgende opdracht was het helemaal opnieuw opbouwen van een grote barok fauteuil. Deze fauteuil was aangetast door houtworm en is hiervoor behandeld in een bad met bestrijdingsmiddelen. Voordat dit kon moest de stoel eerst helemaal kaal en dat heeft de eigenaar gedaan. Na de behandeling is de stoel bij een spuiterij zijdeglans zwart gespoten en daarna bij mij afgeleverd. De klant had zelf al een mosterd gele meubelstof gekocht.De zitting is opgebouwd met jute singels en een laag jute onderdoek. Daar bovenop u lagen schuim van elk 2 cm dik met allemaal een ander formaat. Als je één laag schuim van 8 cm zou doen dan wordt het een vierkante zitting terwijl je het een beetje rond wilt hebben. Daarom begin ik altijd met het kleinste stuk schuim waarvan de randen schuin gezaagd zijn.

Daar overheen een iets groter stuk schuim en zo verder. Zo wordt het binnenste stuk zitting het hoogst, namelijk 8 cm terwijl de buitenste centimeters maar 2 cm dik zijn. Dan heb je een mooi afgeronde zitting.

Meestal ben ik zelf degene die de oude materialen verwijderd. Op die manier weet ik meteen hoe het oorspronkelijk gezeten heeft want elke stoel is anders. Met deze stoel was dit niet zo en moest ik het zelf bedenken. Wel heel leuk maar ook spannend want voordat ik aan een onderdeel toe was had ik nog geen idee hoe ik het ging doen. Gelukkig heb ik altijd wel extra schuim in verschillende diktes en stoffeerkarton liggen en kon ik het maken hoe ik dacht dat het het mooist zou worden.


De stoel is weer als nieuw en de mosterd gele stof staat heel mooi bij de zwarte stoel.Ik heb ook nog een krukje bekleed met dezelfde meubelstof maar ik ben helemaal vergeten om daar een foto van te maken. Maar ik heb de klant gevraagd een foto naar me toe te sturen dus die komt nog.

Ook benieuwd naar andere maanden? Klik hier voor vorige maand.

sample-banner sample-banner MEERDERE ITEMS KOPEN
sample-banner sample-banner EIGEN ONTWERP
sample-banner sample-banner GRATIS VERZENDING
sample-banner sample-banner CADEAUBON